lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Historiikki

1982 - PERUSTETAAN YRITYKSEN

Yritys perustettiin 1982 puhtaasti huoltoon keskittyväksi yritykseksi. Toimimme aluksi yhteistyössä Ekenäs Kontorsmaskins: in kanssa toimimalla heidän huoltokumppaninaan – sieltä on peräisi myöskin nimemme (Ekenäs Kontors Maskins Service) EKM Service. Tärkein huoltotoimintamme koski Canonin kopiokoneita, joita me hoidimme tällä alueella.

Mästargränd med hela bilparken                 Logo 80-tal

Tästä se alkoi, Mestarinkuja 2, Tammisaari                         Logomme  80-luvulla

1985 - Kassat ja PC kuviot

Etenimme kuitenkin nopeasti vain huoltotöitä tekevästä yrityksestä. Vuonna 1985 aloimme myydä sen ajan kassajärjestelmiä, joka sitten johti myöskin PC-pohjaisiin järjestelmiin. PC:n syntymävuosihan oli 1981, ja me tartuimme tähän kehitykseen jo varhaisessa vaiheessa. Käyttöjärjestelmän versio oli uramme alussa MS-DOS 3.1, ja Windows 3.0:n  tulon jälkeen päästiin sitten uudemmalle sovellusalustalle. Windows 3.11 (Windows for Workgroup) myötä aloimme toimittamaan pieniä tietoverkkoja yritysasiakkaillemme.

1994 - Oikeita palvelimia ja vuoden yrittäjä

90 –luvun alussa oli tietotaitomme noussut jo aivan uudelle tasolle. Tuolloin voimme toimittaa palvelimia myös suuryrityksille. Ne olivat Novell Netware ja Windows NT –perustaisia Compaq ja AST palvelimia, ja sen ajan suuryritys-asiakkaaksi voisi mainita Västra Nyland ja MD Scand (Mc Donald:sin logistiikkayritys). Ja tietenkin jo alusta lähtien panostettiin täysivaltaiseen toimitukseen sisältäen asennuksen ja ylläpidon.

Samana vuonna Ronnie Carlsson valittiin vuoden yrittäjäksi Tammisaaressa.

Årets företagare           Logo 90-tal

Nimeäminen vuoden yrittäjäksi                                          Logomme 90-luvulla

1994 - Perustimme SurfNet Internet palvelut

Tänä vuonna SurfNet perustettiin Hangossa. Meitä oli 3 tietotekniikasta kiinnostunutta kaveria jotka käynnistimme tämän palvelun. Ronnie + 2 kaveria Hangosta. Rahoittaaksemme tämän järjestimme paikallisen pienen osakeannin, jonka johdosta joukko pienomistajia tuli kuvaan mukaan, ja nämä ovat suurimmaksi osaksi omistajina vielä tänäkin päivänä. Alussa perustana olivat modeemipalvelut + webhotelli ja sähköpostipalvelut.
Rakensimme kaiken Solaris pohjaiselle serverille tarpeellisten palvelujen kera.

Image-63       

2000-luvulla palvelimien määrä oli noussut jo 50:een ja suurin osa niistä Linux –pohjaisia, mutta suuri osa myöskin Windows palvelimia.

SurfNetin pääpaikka on nykyään Tammisaaressa ja asiakkaita koko etelä Suomessa.

1996 – IT palveluiden ulkoistaminen

Näinä aikoina aloimme enemmän tai vähemmän vastaamaan eri yritysten IT –laitteistoista.
Tämä on vielä tänäkin päivänä hyvin tärkeä osa toimintaamme ja suuri määrä yrityksiä luottaa meihin IT –yhteistyökumppanina – kaikissa kysymyksissä.
Yritys haluaa yksinkertaisesti keskittyä omaan toimintaansa.

1997 - Safire Computer

Safire

Valmistimme muutaman vuoden omaa PC-mallistoa, ja sen nimeksi annettiin Safire. Sitä ehdittiin valmistaa n. 1000 kpl ja niitä löytyi monesta kodista ja yrityksestä Etelä-Uudellamaalla siihen aikaan.
2000 –luvun alussa näiden valmistus lopetettiin.

1998 – Muutto Stinssen:iin

2010

Tilamme Mestarinkujalla kävivät aivan liian pieniksi, ja sen vuoksi muutimme paljon suurempiin tiloihin Stinsseniin, tähtäimenä kaikki uudet kehitysprojektit joita meillä oli näköpiirissä. Täällä avasimme myöskin myymälän paikallisille kuluttaja- ja yritys asiakkaille.

2001 - Espoo

2000 luvun alussa harppasimme suuren askeleen saamalla toimeksiannon Espoon ruotsinkieliseen koulumaailmaan. Meidät valittiin kehittämään ympäristön joka mahdollisti asteittaisen siirtymisen puhtaasta Windows –ympäristöstä Linux -pohjaiseen sovellusalustaan. Tavoitteena oli saada työasemien ja palvelimien käyttökustannuksia pienemmiksi. Ensimmäisenä projektina otimme työn alle Mattlidenin koulukeskuksen, ja se onnistui erittäin hyvin – josta johtuen useampi muukin koulu, kuten uusi moderni Finnoskola päätyi myöskin meidän hoidettavaksemme. 7 vuoden jälkeen Espoo katsoi työmme tehdyksi, ja otti jälleen ohjat käsiinsä.

2005 – Kotimarkkinoihin tartutaan

Espoon vuosien jälkeen oli selvää että meillä oli hieman ylikapasiteettia, ja oli hyvin tärkeää panostaa jälleen uudella otteella Länsi-Uudellamaalla. Tämä tarkoitti että tarjosimme lisää palveluja yritysten järjestelmien ylläpitoon, sekä sitä että otimme ”vanhan” osaamisen jälleen esiin hiomalla sitä vielä paremmaksi.

2005 - Kassajärjestelmä, uusvanha asia meille

Winpos  EKM

Solmimme sopimuksen kassamaailmaa johtavan toimijoiden kanssa. Winpos oli vahva toimija kassajärjestelmien puolella Suomessa (ja pohjoismaissa), ja varsinkin tehokkaiden kauppojen ja ravintoloiden käyttöön tarkoitettujen PC- pohjaisten ja kosketusnäytöllisten kassajärjestelmien osalta. Pointin maksupäätteet, jotka ovat markkinajohtajia omalla alallaan, tulivat myöskin kuvaan mukaan. Varsinaisia kassakoneita edustaa meillä edelleen Sharp joka on todellinen tähti omalla sarallaan.

2006 - Sharp Center, sekä avaus Hangossa

Sharp LCD                  

Osaamisemme kopiointikoneiden huollosta, yhdistettynä vahvaan IT-osaamiseemme oli hyväksi avuksi kun solmimme Sharp:in kanssa sopimuksen liittyen moderneihin monitoimitulostimiin. Meistä tuli Sharp Center, mikä tarkoittaa näiden laitteiden täydellistä osaamista. Nopeasti olemme nousseet alueen markkinajohtajaksi. Noin 100 yrityksen lisäksi jotka luottavat meihin voimme mainita Raaseporin kaupungin , Hangon kaupungin ja Keminönsaaren kunnan, jotka ovat valinneet meidät toimittajakseen.

EKM Hanko

Samana vuonna avasimme liikkeen Hankoon, josta pian kehittyi kaupungin paras IT-Toimija

2007 - Lemonsoft taloushallinto 

LemonValtJamyLogo

Jahtasimme kauan hyvää ohjelmistoa sekä meille itsellemme, että omalle asiakaskunnallemme. Tämän ohjelman piti olla mukava käyttää, modernisti muotoiltu ja sen piti pystyä hoitamaan kaikki pienistä yrityksistä aina kehittyneempiin logistiikkatarpeisiin, kirjanpitoyrityksiin, kassakäyttöön, projekteihin jne. Pitkän hakemisen jälkeen se löytyi, ja voi melkein sanoa että se oli ”rakkautta ensimmäisestä demosta”. Palaset napsahtivat paikalleen kun näimme kokonaisuuden, ja kuinka havainnollisesti sai tiedon kaikesta yrityksen toiminnasta. Ensimmäiseksi asiakkaaksemme tuli N3M Power, joka halusi taloushallinto-ohjelmiston joka sisältää myös projektinhallinnan – mikä luonnistuu helposti Lemonsoftilla.

Lemon user

Olemme tällä hetkellä toimittaneet ohjelman n. 50 asiakkaalle alueellamme!

2010 - Datagroup

Datagroup

Oli aika liittyä Suomen vahvimpaan ja aktiivisimpaan yhteenliittymään IT tuotteiden ja palveluiden saralla. Ketju sisältää tänä päivänä 55 samankaltaista yritystä ympäri Suomen. Datagroupin kautta meillä on pääsy edullisiin yhteisostoihin, suureen määrään arvokasta informaatiota sekä jaettujen palvelujen piiriin yms. Kaikki tämä tietotaito ja hyöty tulee suoraan asiakkaidemme eduksi.

2011 - Datahuset

EKM Ute1

Olimme kauan haikailleet keskeisempää paikkaa Tammisaaren keskustassa. Kun sitten ilmaantui täydellinen kiinteistö, josta näimme että siitä saisi tarpeisiimme toimivan tilan, iskimme kiinni siihen. Talo, jossa Alko on aikanaan sijainnut, remontoitiin perusteellisesti ja kiinteistölle annettiin nimeksi Datahuset. Kesäkuussa sitten avasimme ovet alueen uusimpaan ja valoisimpaan tietokoneliikkeeseen säilyttäen kaikki samat korkealaatuiset palvelut kuten ennenkin.

EKM Inne1

Iloitsemme siitä että päivittäin saamme tutustua aivan uusiin asiakkaisiin jotka meille löytävät, ja monista heistä onkin tullut uusia kanta-asiakkaitamme.

2012 – 30 vuotta

Tänä vuonna taittui suuri virstanpylväs. Yritys on pääsyt kypsään 30 vuoden ikään. Sitä juhlittiin lähettämällä paljon tarjouksia yrityksille sekä kuluttajille, sekä tietysti järjestämällä kutsutuille asiakkaillemme suuret juhlat.

Palvelujen puolella olemme panostaneet paljon pilvipalveluihin – kehitys kulkee siihen suuntaan että asiakas haluaa vuokrata ohjelmia ja palveluja, ja meillä on nyt täysi valmius siihen.

 2013 – Teemme taas parhaamme

Koko henkilökuntamme toivottaa sinulle onnea tälle vuodelle, ja sydämellisesti tervetuloa kääntymään puoleemme!

EKM personal1

Takarivi vasemmalta:

Peter, Risto, Johan Fagerström, Tommi, Tony, Rancken, Micke, Jocke, Johan Bäck

Ja istumassa: Camilla och Ronnie Carlsson 

 

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny