lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Kaapelit ja liitännät

kablar

Meiltä löydät tarpeelliset kaapelit multimedia- ja verkkoympäristöihin. Laajasta valikoimastamme löytyy kaapeleita ja liittimiä koko IT –ympäristöön. Löydämme sinulle parhaimman ratkaisun kaapelin valinnassa, ja meillä on myöskin mahdollisuus valmistaa esim. Cat -kaapeleita toivotuilla mitoilla jos valmiita kaapeleita ei ole saatavana.

Tavallisimmat kaapelit ja niiden käyttöympäristö:

USB 2.0= Universal Serial Buss Hi-Speed. Tämä on tavallisin kaapeli jolla tällä hetkellä liitetään kaikki tavallisimmat lisälaitteet tietokoneisiin. USB2 –portti löytyy kaikista tietokoneista nykypäivänä.

USB 3.0= Universal Serial Buss Super Speed. Tämä liitäntä on uudempi ja nopeampi versio USB2:n lälkeen, ja se on 10 kertaa nopeampi. Näitä nopeampia portteja on alkanut ilmestyä uusiin tietokoneisiin, ja sen tuntee sinisestä ”kielestä” liittimessä. USB3 –kaapelit ovat usein myös sinisen värisiä.

usb2hane

 USB3TypAhane

CAT 6= Category 6 –kaapeli on nykyään tavallinen kaapeli tietoverkoissa. Kotona tätä käytetään tavallisesti esim. modeemin ja tietokoneen / digiboksin välissä. Vanhemman Cat 5 ja uudemman Cat 6 välinen suurin ero on parempi siirtonopeus.

 cat6

RJ11= Registered Jack 11 tunnetaan paremmin puhelinkaapelina. Tätä kaapelia käytetään mm. modeemin ja puhelinpistokkeen välissä.

 rj11

Yleisimmät tietokoneen ja näytön tai TV:n välissä käytettävät kaapelit ovat VGA, DVI tai HDMI –kaapeleita.

VGA kaapeli on näistä vanhin, ja se siirtää kuvan analogisena näytölle. Tämä kaapeli on vielä yleisesti käytössä monissa tietokoneissa ja muissakin näyttöä käyttävissä laitteissa.

 VGA

DVI –kaapeli on uudempi standardi, jossa on mahdollisuus siirtää kuva kokonaan myös digitaalisesti laitteiden välillä.

DVI-A (DVI-Analog) siirtää analogisignaalia.

DVI-D (DVI-Digital) siirtää digitaalisignaalia.

DVI-I (DVI-Integrated) siirtää sekä analogi- että digitaalisignaalia.

Dual Link / Single Link

Single Link -kaapelissa on vähemmän johtimia kuin Dual Link -kaapelissa. Single Link -kaapelin maksimi resoluutio on 1920 x 1080, kun taas Dual Linkillä se on 2048 x 1536. Oletuksena Single Link -kaapeli on useimmiten käytetty, ellei laitteesi ohjekirja erikseen kehoita Dual Link -kaapelin käyttöön. 

DVI


HDMI= High-Definition Multimedia Interface on multimedian siirtämiseen tarkoitettu kaapeli jolla saa siirrettyä teräväpiirtokuvaa sekä korkealaatuista ääntä samassa kaapelissa. Monissa uusissa tietokoneissa näytöissä ja varsinkin televisioissa käytetään tätä liitäntää kuvan ja äänen siirtoon.

 HDMI

Tässä hyviä sivuja kaapelin valintaan:

http://www.deltaco.fi/menu/404/index.aspx

http://www.sandberg.it/guide/

Lähetä meille viesti

Nimi *
Täytä!
Viesti *
Täytä!
Sähköposti
Täytä!
Puhelin
Fyll i!
Täytä!
Varmistus (Täytä numerot alla olevaan laatikkoon)

Varmistus (Täytä numerot alla olevaan laatikkoon)   Refresh

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny