lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Windows 7:n tuki päättyy 14. tammikuuta 2020

on .

Windows-7-EOL-800x450

Mitä Windows 7 tuen päättyminen tarkoittaa?

Microsoft on sitoutunut tarjoamaan 10 vuotta tuotetukea Windows 7:lle. Se 10 vuotta päättyy nyt 14.1.2020. Jatkossa Microsoft keskittää omien sanojensa mukaan tukensa uusin teknologioihin. Jos tietokoneessa on Windows 7 tammikuun puolivälin jälkeen, tietokoneelle ei enää saa suojauspäivityksiä. Lisäksi Microsoft ei tarjoa 7:lle enää teknistä tukea tuon päivämäärän jälkeen.

Miten tuen päättyminen näkyy tietokoneen käytössä?

Jos jatkaa Windows 7 käyttöä, tietokone toki toimii, mutta se altistuu tietoturvariskeille ja viruksille. Microsoft ei enää jaa ohjelmistopäivityksiä, kuten näitä tietoturvapäivityksiä. Jos esimerkiksi tulevaisuudessa Windows 7 järjestelmästä löytyy tietoturva-aukko, Microsoft ei ole enää sitoutunut paikkaamaan näitä aukkoja tietoturvapäivityksillä. Sen seurauksena esimerkiksi hakkereille on houkuttelevaa etsimällä etsiä näitä tietoturva-aukkoja ja koneita, jotka vielä käyttävät Windows 7.

Mitä kannattaa tehdä tammikuuhun mennessä, jos omalla tai yrityksen koneella on Windows 7?

Windows 7 käyttäjille suositellaan siirtymistä uuteen Windows 10 laitteeseen. Eli käytännössä Microsoftin oma suositus on hankkia uusi tietokone ja siihen Windows 10 käyttöjärjestelmä.

Voiko nykyiseen koneeseen päivittää Windows 10 käyttöjärjestelmän?

Kolme tai neljä vuotta vanhaan koneeseen voi vielä harkita Windows 10 päivitystä. Valmistajan sivuilta pystyy tarkistaa, onko omalle konemallille olemassa tukea Windows 10 käyttöjärjestelmälle.

Mitä etuja, hyötyjä ja parempia ominaisuuksia Windows10 tarjoaa?

Näkökulmastamme laitteiden käyttöönotto ja hallinnointi on helpompaa kuin Windows 7:lla, kun tarjoamme ICT-palveluita asiakkaillemme. Asiakkaan näkökulmasta tietoturva on parempi. Uusien laitteiden tuki on parempi eli jos ostaa tietokoneelle uuden oheislaitteen, voi olla varma siitä, että Windows 10 tukee laitetta. 

Mitä tehdä?

Useimmille Windows 7 -käyttäjille on suositeltavaa päivittää uuteen laitteeseen, jossa on Windows 10. Nykypäivän tietokoneet ovat nopeampia, kevyempiä, tehokkaampia ja turvallisempia, ja niiden keskihinta on huomattavasti alhaisempi kuin muutama vuosi sitten. Me voimme tarjota kilpailukykyisiä hintoja uusille tietokoneille kertaostoksena tai vaihtoehtoisesti voitte hankkia laitteistonosana palvelupakettia, joka sisältää elinkaarin hallinnan ja tuen.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja, niin katsomme uusien tietokoneiden tarvittavat ominaisuudet teidän käyttöönne. Samalla voimme poistaa teidän vanhoja tietokoneitanne käytöstä tietoturvallisella tavalla.

Jos haluatte pitää nykyiset tietokoneet, mutta päivittää Windows.

Silloin on ostettava ohjelmiston täysversio nykyisten laitteiden päivittämistä varten. Emme suosittele Windows 10: n asentamista vanhaan laitteeseen ennen sen yhteensopivuuden tarkistamista. Koska jotkut Windows 7 -laitteet eivät ole yhteensopivia Windows 10: n kanssa tai eivät ehkä pysty käyttämään kaikkia ominaisuuksia.

Haluatko apua lisenssien ostamisessa ja tietokoneiden päivityksessä? Ota yhteyttä ja autamme teitä.


Lähetä meille viesti

Nimi *
Täytä!
Viesti *
Täytä!
Sähköposti
Täytä!
Puhelin
Fyll i!
Täytä!
Varmistus (Täytä numerot alla olevaan laatikkoon)

Varmistus (Täytä numerot alla olevaan laatikkoon)   Refresh

Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny