lemonsoft mellan rand sharp mellan rand datagroup mellan rand surfnet

Neljän Tuulen Tupa ja Makasiini

Hangossa ravintola-alalla menestyminen vaatii sitkeyttä ja hyvää tukiverkkoa


Kaj-Erik ”Nixu” Knichter
 on kokenut Hankolaisyrittäjä. Hän on toiminut Ravintola Makasiinissa yrittäjänä jo 20 vuotta pyörittäen samalla vaatekauppaa, kahvilaa ja leipomoa. Hangossa on nykyään monta hyvää ravintolaa, mutta Makasiini on kyllä edelleen ruuan ja viiniin suhteen ehdoton ykkönen.

Nxu on kokenut Hangon kiireiset kesäsesongit ja turhankin rauhalliset kylmät talvet. Into ja kipinä yrittämiseen säilyy silti vahvana.

Kolmannen polven hankolainen teki kahdeksan vuotta sitten myös hienon kulttuuriteon Hangolle kunnostamalla Mannerheimin vanhan kahvilan, Neljän Tuulen Tuvan samaan vanhaan loistoonsa.  Kerrotaan että Hanko ja kahvila ovat niitä harvoja paikkoja, joissa juron marsalkka Mannerheimin nähtiin hymyilevän, eikä ihme sillä ravintolan miljöö on seesteinen ja näkymä Neljän Tuulen Tuvan ikkunoista uskomattoman kiehtova.

Kassajärjestelmä - EKM - Neljän tuulen tupaEKM:n Ronnie Carlsson ja Kaj-Erik ”Nixu” Knichter

Hangossa ravintolayrittäminen on haastavaa. Tänne tullaan kesäksi ja lähdetään talveksi. Jonkun verran Hankoon on tullut lisää kakkosasuntoja, mutta talviajat ovat haastavia.

Yrittäjältä vaaditaan sisua ja venymistä etenkin kiireisimpään aikaan kertoo Knichter. - 5 viikkoa mennään kovaa ja koitetaan tehdä siinä ajassa iso osa vuoden liikevaihdosta. Ei mikään helppo tehtävä. Onneksi minua on onnistanut henkilökunnan suhteen. Nykynuoret ovat tottuneet lomailemaan kesäisin ja hyvää henkilökuntaa on välillä vaikea löytää juuri kesäloma-ajalle.

Neljan Tuulen Tupa Winpos EKM1Yrittäjät Ronnie Carlsson ja Kaj-Erik ”Nixu” Knichter juhlivat tänä vuonna 20-vuotista yhteistyötään.

Myös kumppaneiden kanssa on yrittäjää onnistanut. Winpos kassajärjestelmien Hangon ja Tammisaaren alueen jälleenmyyjä, EKM:n Ronnie Carlsson on tehnyt Nixun kanssa yhteistyötä heti Makasiinin perustamisesta lähtien. EKM on Winpos kassajärjestelmän paikallinen partneri ja ratkaisutoimittaja, jonka kanssa on helppo asioida ja palvelu sujuu myös toisella kotimaisella kielellä.

- Tiedämme että ongelmatilanteessa Ronnie tai joku hänen henkilökunnastaan sujahtaa paikalle salamana. Kerran meillä itseasiassa olikin tilanne, jossa salama oli aiheuttanut sähkökatkon keskellä yötä, eikä kassat toimineet, muistan kun Ronnie kurvasi ravintolan pihaan puolisen tuntia myöhemmin valmiina selvittämään tilannetta, Nixu naurahtaa.

-Käytämme Winpos kassajärjestelmää kaikissa 4 toimipaikassa, kassapisteitä on yhteensä 7. Aikaisemmin meillä oli käytössä perinteiset kassakoneet, mutta aika lailla samoihin aikoihin, kun EKM aloitti yhteistyön Winposin kanssa Ronnie suositteli meille kassajärjestelmään siirtymistä. Knichter on ollut tyytyväinen valintaansa. - Suurin hyöty, jonka koen järjestelmästä olevan, on toimintavarmuus ja data, joka on koko ajan katsottavissa ja jonka perusteella voimme ennustaa kävijöiden määrää sekä tuotteiden menekkiä. Suunnittelemme esim. työvuorot ja hankinnat raporttien perusteella. Edes säällä ei ole tässä kovin suurta merkitystä vaan pääsääntöisesti ennusteet pitävät paikkansa.

Leipomossa ja vaatekaupassa syksy ja talvi jatkuu ilman suurempia muutoksia ympärivuotisesti. Neljän Tuulen Tupa sulkee talven ajaksi ovensa syyskuun 30. päivä ja Makasiini joulukuun lopussa. Sesongiksi 2020 Nixun toiveissa on laajentaa myös Neljän Tuulen Tuvan aukioloaikaa joulukuulle.

Lisäätietoja:

Makasiini

Winpos

PC Kassa

Nummenmaa hoitaa asiakkaat – me tekniikan.

nummenmaa logo

Elettiin vuotta 1989 kun Arne Nummenmaa perusti oman yrityksensä. Vain 3 vuotta aikaisemmin hänet oli valittu Karjaan kaupungin Kamreeriksi, joka teki hänestä tuon ajan nuorimman tämän tittelin haltijan. Yritys tarjoaa isännöintipalveluja sekä vähäisemmässä määrin kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluja. Tämän lisäksi se tarjoaa kuntien ja kuntien yhteiseen toimintaan liittyviä konsulttipalveluja.

Pohjan työelämälle antoi Svenska Handelshögskolan, ja valmistuminen sieltä kauppatieteiden maisteriksi. Jo alusta alkaen hänellä oli tarkoitus tulla ammattimaiseksi tilintarkastajaksi, mutta taustalta löytyi aina kiinnostus myös yhteiskunnallisista asioista. Kaikkiaan 12 vuotta meni kaupungin kamreerina kunnes uudet mahdollisuudet avasivat tietä eteenpäin työelämässä. Hän toimi esimerkiksi talousjohtajana Karjaan Kirkollisessa Seurakunnassa, ja sieltä tulivatkin myös kiinteistöasiat mukaan kuvaan. Muutama suurempi projekti johti erilaisiin isännöitsijän töihin, ja siitä lähtikin sitten pallo pyörimään. Jatkossa hän työskenteli hallintojohtajana, turvallisuusjohtajana ja nyt johtajana Raaseporissa omassa yrityksessä.

Oma yritys on toiminut sivutoimena jo vuodesta 2000, mutta toimeksiantojen jatkuvasti lisääntyessä syntyi ajatus tehdä sivutoimesta kokoaikainen. Tämän vuoksi vuoden vaihteen jälkeen tämä ajatus tulee toteen. Kirjanpitotoimistolla on ollut osoite jo Karjaalla, mutta kesällä avattiin konttori myös Hangossa joka on auki maanantaisin ja torstaisin, sekä sovittuna ajankohtana.

Samalla kun Arne Nummenmaa päätti panostaa yritykseen, alkoi hän myös katsoa vanhaa laitteistoa, ja tuli pian siihen tulokseen että olemassa olevat vanhat laitteet eivät enää olleet soveltuvia tuleviin konttoritöihin. Muutaman vinkin saatuaan löysi hän yrityksen joka voisi toimittaa hänelle nykyaikaisen toimiston tarvitseman laitteiston ja näin Arne Nummenmaa otti yhteyttä EKM Serviceen joka sitten esitteli hänelle ratkaisun.
Ratkaisuksi tuli mm. virtuaalinen palvelin johon on pääsy sekä Karjaan että Hangon konttorilta, tai tarvittaessa miltä muulta konttorilta tahansa. Sen lisäksi hankittiin tietokone, kopiokone sekä niihin liittyvä laitteisto uuteen Hangon konttoriin, ja sen lisäksi vielä uusittiin tietokone ja tulostin Karjaalla. Koko prosessi tilauksesta valmiiseen järjestelmään vei vain reilun viikon.

”Tuntuu turvalliselta että yhteistyökumppanina on EKM Service joka voi auttaa minua etänä – riippumatta siitä missä istun. Virtuaalinen palvelin tekee myös tarpeettomaksi varmuuskopioiden tekemisen tiedostoistani. Sen hoitaa EKM Service." 

20160808 141311

Arne Nummenmaa on avannut ovet uudelle toimipisteelle Hangossa.

Kirjanpitotoimistolla on kaksi eri toimipistettä. Karjaalla toimiva toimipiste sijaitsee osoitteessa Jokikaari 10, ja Hangon kirjanpitotoimiston vastaanottopiste sijaitsee osoitteessa Nycanderinkatu 20.

EKM toivoo Arne Nummenmaalle ja hänen kirjanpitotoimistolleen onnea uuden toimitilan ja koko toiminnan puolesta!

Lisää tieoa löydät täältä: www.nummenmaa.com

Jos haluat lisää tietoa palvelimistamme katso täältä.

 

Hotel Sea Frontin asiakkaat eivät piuhoja kaipaa

seafront

Kuusi vuotta sitten Henrica Ewalds muutti Ruotsista takaisin Suomeen. Jo ennen muuttoaan kotimaahan Henrica oli työskennellyt appensa omistamassa Hotel Sea Frontissa kesäisin, joten kun muutto tuli ajankohtaiseksi, oli aivan luontevaa astua hotellialalle. Tänä päivänä Henrica pyörittää menestyksekkäästi Hotellia yhdessä miehensä kanssa ympärivuotisesti. Asiakaskunta koostuu pääasiassa kotimaisista vieraista, mutta satunnaisia ulkomaanvieraitakin eksyy paikalle silloin tällöin.
”Asiakkaamme arvostavat rannan ja veden läheisyyttä, koska saattavat itse asua täysin ’kuivalla maalla’”, kertoo Henrica – ja niinhän se toki on. 

Hotelli sijaitsee vain muutamien metrien päässä satamasta ja kivenheiton päässä kaikista Tammisaaren keskustan palveluista. Hotellissa on 20 huonetta ja 40 vuodepaikkaa. Hotellissa on myös suosittu jäätelöbaari, joka on auki kesäaikaan. Siellä voi nauttia mahtavista jäätelöannoksista, jotka tehdään ekologisesta ja lähituotetusta jäätelöstä.

Kuten nykyisin kaikissa hotelleissa, myös Hotel Sea Frontissa on langaton verkko vieraiden käytössä. Aikaisemmin käytössä oli yksinkertainen ratkaisu, jonka kapasiteetti ei kuitenkaan riittänyt päivittäiseen tarpeeseen – siksi Henrica otti yhteyttä EKM Serviceen – jos löytyisi sellainen ratkaisu, joka pystyisi vastaamaan Hotellin korkeisiin vaatimuksiin.

Aruba-iap105

Tuotteen nimi on Aruba. Aruba Networks tuottaa langattomia verkkoja ja mobiiliratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin – pienille ja keskisuurille yrityksille, julkisille organisaatioille sekä suurten yritysten tarpeisiin. Keskittymällä parempiin, teknisesti kehittyneisiin WLAN-ratkaisuihin Arubasta on tullut markkinoiden johtava toimittaja.

EKM Service myy ja markkinoi Aruban tuotteita ja asentaa niitä asiakkaiden tiloihin. Tuotteen voi myös vuokrata lyhyenpää tarvetta varten esim. erilaisiin tapahtumiin.

DSC 4657-2-2

”Nyt Hotellin asiakkaat pääsevät vaivattomasti kirjautumaan langattomaan WLANiin, jonka tiedän varmuudella toimivan. Jos jostain syystä kuitenkin kävisi niin, että joku ei toimi, soitan vain EKM Serviceen ja he osaavat välittömästi kertoa, mitä tehdä.”

Henrica Ewalds, Hotelliyrittäjä.

Lisätietoa Arubasta löydät täältä!

Lisätietoja Hotel Sea Frontista löydät heidän kotisivuiltaan:
http://hotelseafront.fi/

 

Klaus ei tarvitse konttoristia

Klaus Sundblom johtaa Hydroforest nimistä yritystä, joka myy laitteita ja tarvikkeita lähinnä puutarhan ja metsänhoitoon, sekä valmistaa myös hydrauliikka-letkuja. Hän on erittäin tarkka siitä että palvelu on ammattimaista ja nopea huolto on itsestään selvyys. Hän ylläpitää huoltotoimintaa joka kattaa kaiken myydyn, ja vielä hieman ylimääräistäkin. Tukeakseen tätä palvelutasoa hän tiesi tarvitsevansa hyvän ohjelmiston.

Haasteita oli monia, mutta kiinnostavaa oli se että paikallinen yritys tämän ohjelmiston kanssa näytti olevan paras mahdollinen ratkaisu.

Klaus Sundblom päätti aloittaa neuvottelut EKM:n kanssa. Hän tarvitsi silloin sekä uusia laitteita että hyvän ohjelman joka pitäisi varaston arvon reaaliaikaisena, sekä pitäisi kirjaa kaikista huoltotöistä. Hän tarvitsi myöskin hyvän, toimivan ja joustavan kassan joka integroituisi kaikkien näiden muiden toimintojen kanssa.

Lemonsoft sisälsi kaiken tämän, joten päätös oli hänelle helppo. EKM pystyi toimittamaan kaiken tarvittavan.

Hydroforest

"Nyt olen päässyt kaikista pienistä lapuista ja papereista joita silloin kirjoittelin, hän kertoo. Aikaisemmin kun asiakkaat toimittivat koneitaan huoltoon niin osa papereista oli kadoksissa ja pahimmassa tapauksessa kokonaan hävinneet. Nyt kun kaikki on taltioitu järjestelmään asiakkaan taakse niin kaikki tulee tarkasti dokumentoiduksi – selkeästi ja järjestyksessä!"

Kaikki asiakkaat, toimittajat ja toimittajan tuotteet syötettiin järjestelmään, jolloin se helpottaa hänen myyntityötään. Nyt hän tietää myös tarkasti mitkä tuotteet hänellä on omassa varastossa, sisäänostohinnan sekä myyntihinnan. Samoin koko hintarakenne ja historia löytyvät sieltä.

Hydroforestilla on käytössään moduulit: Laskutus/reskontra, ostoreskontra, varastokirjanpito, huoltotilaus, myyntitilaus, ostotilaus, CRM sekä kassa. Kirjanpitotoimistoon hänen ei tarvitse lähettää muuta kuin ohjelmasta ajetut raportit. Mitään varsinaisia myynti- tai ostolaskuja ei sinne enää tarvitse lähettää.

Hydroforest1
"Kiitos Lemonsoftin, säästyn puolipäiväisen konttoristin palkkaamiselta, hän kertoo. Mikä vuositasolla on varsin paljon rahaa. Oli myös kustannustehokasta hankkia kaikki yhdestä ja samasta paikasta – paikallisesti. He vastaavat kokonaisuudesta ja siitä että kaikki toimii nopeasti ja joustavasti. Kun tarvitsen apua soitan Camillalle (joka hoitaa käyttäjätuen), hän nauraa."

Klaus suosittelee ohjelmistoa lämpimästi kaikille yrittäjille jotka haluavat arjesta sujuvan.

Lisää infoa Lemonsoftista löydät täältä!

Linkki:
http://www.hydroforest.fi/fi

N3M on kuukauden asiakas

N3M

N3M Power Oy Ab on vuonna 2006 perustettu sähkö- ja televerkon sekä tie- ja katuvalaistuksen rakentamiseen, käyttöön ja kunnossapitoon erikoistunut yritys. Toimipisteet sijaitsevat Etelä Suomessa.

Yritys tekee myös sähkötöitä saaristossa. Pääkonttori sijaitsee Karjaalla, mutta konttoreita löytyy myös Lohjaalta ja Sipoolta.

N3M Power Oy Ab tarjoaa asiakkaille kattavat palvelut sähkö- ja televerkkorakennuksessa - niin kuin suunittelu, valvonta, liitäntä, kaapelointi, rakennus ja ylläpito. Yhtiö rakentaa ja ylläpitää myös katuvalaistus.

Vuonna 2012 N3M Group Oy Ab ja N3MInfra Oy ab perustettiin, minkä pääalue on pääasiallisesti maarakennus.

Olemme tyytyväisä EKM:n palveluihin

”Aloitimme yhteistyö EKM Service Ab kanssa vuonna 2007. Nähtyään Lemonsoft-demo tilattiin se melkein heti. Me vertailtiin erillaisa ohjelmia, mutta oltiin silloin vielä aika pieni yritys, ja emme halunneet isoja "raskaita" ohjelmia, vaan ohjelma minkä kanssa voidaan kasvaa.
Lemonsoft ohjelma täytti nämä ehdot."

"Ensimmäisessä vaihdessa asennettiin laskunta, kirjanpito, palkalaskenta ja sisäänostoreskontra, ja tämän lisäksi vielä myös projektinhallinta ja logistiikka" N3M Power Oy:n yksikköpäällikkö Mikael Nylund sanoo."Käyttöönottoon meni yllätävän vähän aikaa ja meni sujuvasti ilman ongelmia. Lisälisenssit ollan aktivoitu tarpeiden mukaan yrityksen vahvan kasvun vuoksi - esim. ärrimäisen tärkeä logistiikka" Nylund sanoo.

"Olemme tyytyväisä EKM Service Oy:n palveluihin, Saamme nopeasti apua jos tarvitaan ja ne löytyy läheltä. Saamme myös palvelua ruotsiksi.  Palvelutaso on korkea, ja ne on pysynyt mukana meidän kehityksessä ja täyttävät meidän tarpeet", Nylund toteaa.

Lemonsoft helpottaa meidän arkea

Henkilöstön mielestä Lemonsoft on helppo ja tehokas käyttää, ja se helpotta ja nopeuttaa meidän työt", Mikael Nylund kertoo ja ja jatkaa: " Lemonsoft täytti meidän odotukset ja on tehostanut meidän toiminta monissa osa-alueissa. Rutiiniomaiset paperityöt ovat vähentyneet, varastonhallinta helpottunut ja projektinhalinnasta on tullut tarkempi. Myös kirjanpidosta ja palkanlaskennasta on tullut tarkempia."


Seuraavat moduulit on köytössä:
-Lemonsoft Taloushallinto
-Lemonsoft Asiakaskeskus (CRM)
-Lemonsoft Palkka- ja henkilöstöhallinto
-Lemonsoft Logistiikka
-Lemonsoft Johdon työkalut
-Lemonsoft Projektienhallinta
-Lemonsoft Käyttöliittymä

Linkit:
www.lemonsoft.fi
www.n3m.fi/fi
Data Group HP Partner First Gold lockup winpos Microsoft silver dlink reg partner TierLogo Premium 200 fsecure partner novell ny