Leipuri fokuksessa

Kohta jo 21 vuoden ajan Carl de Mumman tuoreiden kanelipullien ja muiden leivonnaisten tuoksu on vallannut Raatihuoneentorin. Se on se tuoksu, jonka ensimmäisenä tunnet matkallasi töihin.

Kim aloitti oppipoikana 16-vuotiaana vuonna 1984 Hemholmenin leipomossa Tammisaaressa, missä hän työskenteli 7 vuoden ajan. Tämän jälkeen seurasi 10 vuotta Dragsviikin sotilaskodin vastaavana leipurina.
Vuonna 2001 lukuisien työkokemuksien jälkeen tuli aika avata Leipomo & Kahvila Carl de Mumma Raatihuoneen laidalle Tammisaaren keskustaan.

 Tänä päivänä leipomo tarjoilee leivonnaisia, kanelipullia, sämpylöitä ja tuoretta leipää nälkäisille Tammisaaren asukkaille matkalla töihin.
Tänne kokoontuvat myös päivittäin kanta-asiakkaat juttelemaan kahvikupin ja pienen makean tai suolaisen purtavan äärelle. Kotoisa paikka missä moni viihtyy.
Carl de Mumma on tärkeä osa Tammisaaren keskustan viihtyvyydestä.

Kerrosta alemmas löytyy itse leipomo, missä Kim on vastuussa kaikista hiivataikinoista, poika Joar toimii kylmäkkönä ja kondiittori Roger leipoo kakut ja leivonnaiset.
Kahvilassa tyttären Erinin lisäksi työskentelee puoliso Miranda sekä kaksi muuta henkilöä. Yhteensä yritys työllistää 7 henkilöä ja kesäkuukausina muutama kausityöntekijä.

Menestystarinasta toiseen Carl de Mumma on tehnyt yhteistyötä EKM:n kanssa keväästä 2016.
Kaikki alkoi siitä, että yritys päätti uusia kassajärjestelmänsä ja silloin oli ilmiselvää, että Kim otti yhteyttä Ronnie Carlssoniin EKM Servicellä.

Carl de Mumma använder från den dagen Winpos kassasystem med integrerad betalterminal, och de är mycket nöjda med hur användarvänlig den är.   

Kim selittää,

”EKM on kokenut yritys alallaan ja kun 6 vuotta sitten päätimme uusia kassajärjestelmämme, otin yhteyttä Ronnieen. Minulle oli melkein ilmiselvää, että juuri EKM tulisi toimittaa kasajärjestelmän – sillä sitä he osaavat.”

”Ja jälkikäteen osoittautui, että EKM:n tarjoama palvelu ja tuki löytyy aina läheltä, kun sitä tarvitsee, jos joku asia reistailisi. Apu on aina toiminut.
Ongelmatilanteessa otamme yhteyttä Ronnieen tai Mickeen ja apu saapuu miltei heti yhteydenoton jälkeen”

Kim muistaa tapauksen jonkin aikaa sitten:

Muistan tapauksen joulukadun avajaisista parin vuoden takaa, kun kassajärjestelmä meni jumiin vuorokauden parhaana myyntiaikana. Silloin oli soitettava Ronnielle heti. 
Oli lauantai ja Ronnie tuli paikalle heti ja 15 minuuttia puhelinsoitosta kassa oli taas käyttökunnossa. 

Onneksi sillä kertaa ongelma oli yksinkertainen: kuittirulla oli vinossa kuittitulostimessa. Mutta riippumatta ongelmasta silläkin kerralla oli eritäin kiitollista, että meillä oli paikallinen toimija, joka nopeasti pääsi paikalle ratkaisemaan ongelman

Syksyllä 2020 Kim sai yhteydenoton ”Fokus i Västra Nyland”säätiöltä kysymyksellä olisiko kiinnostusta toimia kahvilayrittäjänä uudessa Fokus Kulttuuritalossa.

Kehittävien neuvotteluiden jälkeen, talvella ja keväällä 2021, osapuolet allekirjoittivat vuokrasopimuksen heinäkuussa 2021. Syksyllä samana vuonna perustettiin systerÅbror yhtiö, missä Kimin lisäksi molemmat lapset Joar ja Erin ovat myös osakkaina. Jo päätetty avajaispäivä on 23.8.2022.
Tuotteet vitriinejä täyttämään toimitetaan Carl de Mumman leipomosta ja kassapalvelut toimitetaan EKM:n toimesta. Näin yhteistyömme lisääntyy entisestään.

Carl de Mumman ja EKM Servicen yhteistyö on toiminut jo vuosia, ja olemme varmoja, että se tulee jatkumaan myös vuosia eteenpäin.

Mikäli haluat ottaa yhteyttä Carl de Mummaan, löydät lisätietoja täältä:

Puh: 019 241 4640
S-posti: info@carldemumma.fi
Instagram: https://www.instagram.com/bagericafecarldemumma/ 
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=10005730835