Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi (tai backup) tarkoittaa yhden tai useamman kopion tallentamista tärkeistä tiedostoista, kuten asiakirjoista, valokuvista ja videoista. Nämä tiedostokopiot voidaan myöhemmin palauttaa, jos alkuperäiset tiedostot jostain syystä häviäisivät tai vaurioituisi. Tiedostojen varmuuskopiointi tulisi tapahtua automaattisesti ja vähintään kahteen eri paikkaan, muuten vaarana on, että varmuuskopiointi ei ollenkaan tapahdu tai sitä ei tehdä oikealla tavalla. Tämä taas vuorostaan voi johtua ongelmiin varmuuskopiota palauttaessa. Nyrkkisääntö on, että varmuuskopioita ja alkuperäisiä tiedostoja ei tallenneta samalle levylle.

On myös tärkeää varmuuskopioida pilvidataa, kuten esimerkiksi Microsoft 365. Vastuu omista tiedostoista ja näiden integriteetistä on kuitenkin asiakkaalla, vaikka tiedostot ovatkin tallennettu pilvipalveluun. Pilvipalveluissa ei ole sisäänrakennettuna sellaista varmuuskopiointia, joka suojaisi pilvidataa salaushyökkäyksiltä tai käyttövirheistä.

Varmuuskopioinnissa on kaksi pääkäyttöä: yksittäisten vahingoittuneiden tai poistettujen tiedostojen palautus ja koko järjestelmän palautus tietomurron jälkeen.

EKM Service myy varmuuskopiointiratkaisuja laitteistolle ja pilvipalveluille, kuten Microsoft 365. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Haluatko lisää tietoa tästä?

Andreas Koschinski

AV & IT Account Manager

andreas.koschinski@ekm.fi

+358 500 486 091

Ota yhteyttä