Varmuuskopiointi

Varmuuskopiointi (tai backup) tarkoittaa yhden tai useamman kopion tallentamista tärkeistä tiedostoista, kuten asiakirjoista, valokuvista ja videoista. Nämä tiedostokopiot voidaan myöhemmin palauttaa, jos alkuperäiset tiedostot jostain syystä häviäisivät tai vaurioituisi.

On myös tärkeää varmuuskopioida pilvidataa, kuten esimerkiksi Microsoft 365. Vastuu omista tiedostoista ja näiden integriteetistä on kuitenkin asiakkaalla, vaikka tiedostot ovatkin tallennettu pilvipalveluun. Pilvipalveluissa ei ole sisäänrakennettuna sellaista varmuuskopiointia, joka suojaisi pilvidataa salaushyökkäyksiltä tai käyttövirheistä.

Tiedostojen varmuuskopiointi tulisi tapahtua automaattisesti ja vähintään kahteen eri paikkaan, muuten vaarana on, että varmuuskopiointi ei ollenkaan tapahdu tai sitä ei tehdä oikealla tavalla. Tämä taas vuorostaan voi johtua ongelmiin varmuuskopiota palauttaessa. Nyrkkisääntö on, että varmuuskopioita ja alkuperäisiä tiedostoja ei tallenneta samalle levylle.

Varmuuskopioinnissa on kaksi pääkäyttöä: yksittäisten vahingoittuneiden tai poistettujen tiedostojen palautus ja koko järjestelmän palautus tietomurron jälkeen.

EKM Service myy varmuuskopiointiratkaisuja laitteistolle ja pilvipalveluille, kuten Microsoft 365. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

EKM Service on sertifioitu Datto-turvallisuusratkaisujen kumppani ja jälleenmyyjä. Valikoimastamme löytyy kaikki Datton varmuuskopiontiratkaisut sekä SaaS-palveluille että paikallisiin tietokoneisiin ja palvelimiin.

Datto SaaS Protection Microsoft 365:lle

  • 3 päivittäistä varmuuskopiota ensimmäisen 30 pv aikana
  • 1 päivittäinen varmuuskopio 30 – 90 päivien välille
  • 1 viikottainen varmuuskopio 90 päivästä 1 vuoteen
  • 1 kuukausittainen varmuuskopio vuodesta ja vanhempaan
  • Ilmainen varmuuskopio jaettujen resurssien osalta (SharePoint, Teams)

Hinta: 3,40€ + ALV / käyttäjä / kuukausi

Haluatko lisää tietoa tästä?

Andreas Koschinski

AV & IT Account Manager

andreas.koschinski@ekm.fi

+358 500 486 091

Johan Bäck

Chief IT Consultant

johan.back@ekm.fi

+358 505 335 157

Robert Forsbom

IT Consultant

robert.forsbom@ekm.fi

019 212 0115

Ota yhteyttä