Behöver man Microsoft 365?  

E-post och andra digitala verktyg står i en nyckelställning för företag idag. Det är viktigt att man kan arbeta när som helst och var som helst och att kommunikationen in och ut ur företaget fungerar som smort.

Med Microsoft 365 lägger man grunderna för den moderna arbetsplatsen. Microsofts välbekanta Office-program i kombination med kraftfulla molntjänster som OneDrive och SharePoint samt en robust e-posttjänst baserad på Exchange Online garanterar att arbetet bara flyter på. Oberoende av utrustning, plats och ställe.

Allt är lättare, med EKM.

Genom att köpa era Microsoft 365 tjänster via oss behöver ni inte själv fundera på att ta i bruk tjänsten. Vi hjälper er genom hela processen och levererar lösning åt er som ett “nycklarna i handen”-paket.

Vi använder din domain, eller fixar en ny.

För att öka trovärdigheten av ditt företag och stå ut bland med mängden bör ni använda en egen e-postdomän. E-postdomänen är den del av en e-postadress som kommer efter symbolen “@”. För personlig e-post är det ofta gmail.com eller outlook.com. För företagsbruk används oftast en egen domän som länkas ihop med M365. Har ni redan en egen domän så kan den givetvis kopplas ihop med M365. Har ni inte redan en egen domän så kan ni enkelt söka efter och registrera en på www.surfnet.fi Om ni är osäkra så kan ni ta kontakt med oss så hjälper vi er hitta rätt och registrerar domänen åt er.

Vi hjälper dig med det rätta paketet.

Efter att domännamnet är valt så bör man fundera på vilka M365 tjänster man har behov av. Olika företag och användare har olika behov. M365 för företag finns att köpa i 4 olika paket för att täcka olika behov.

En användare som inte arbetar vid en dator utan främst behöver E-post och Teams för att kommunicera via en smarttelefon eller pekplatta klarar sig med ett M365 Business Basic konto. Medan en som sitter vid en dator och hanterar dokument antagligen har behov av Office programpaketet för PC, vilket betyder att M365 Business Standard är rätt val. För de personer som hanterar känsliga uppgifter är M365 Business Premium rätt val. Med M365 Business Premium medföljer utökade säkerhetsfunktioner genom Microsoft Defender for Business och möjlighet att sända krypterad e-post genom Azure Information Protection. Vi hjälper er givetvis med val av licenser så att ni får maximal nytta av Microsoft 365.

Nu är vi nästan färdiga!

När vi kommit så långt att domänen är vald och registrerad samt vilka användarkonton och paket ni behöver. Då återstår länkandet av domänen och e-posttrafiken till M365 tjänsten. Det fixar vi för er del. Ni behöver endast en logga in med ert användarnamn, i form av ditt.namn@dittföretag.fi, och lösenord på adressen portal.office.com och börja använda era tjänster.